Sunday, September 25, 2011

Weekend musings / Nädalavahetuse heietused


And it's the weekend time!

I have not rested that well in a looong time. The new bed is illegally comfy. On Saturday we slept for 10-11 hours. Rested too well, obviously, as today the sleep went away 7 am (and it's Sunday!).

Okay, on to some important news.

I now have rubber boots. I don't think I have owned a pair since childhood, but unless I want my other shoes to go to the trash bin when winter begins, the investment became necessary. Vagabond provided a pair of stylish black rubber boots that fit perfectly, so I am happy.

All my stuffs have finally been unpacked and put away to where they belong. There are still some boxes around (which provide nice napping places for the felines) for J. to bring his rest of the stuff from the previous home.

Yesterday we clipped Mammu's and Robert's nails. It's the first time ever their nails have been clipped, so it has caused some humourous situations and miscalculations in their daily running-and-climbing routes :p Like jumping on the scratchy tree and falling off, since the claws don't get hold anymore as they used to, et cetera. It's never boring in here with them.


Today we went out with bikes in the early afternoon, without any certain destination, and ended up in the Linnanmäki amusement park. (Which is located close to our home, as most other important places in Helsinki.) We didn't buy any tickets today, but just looked around. I read from the web page that there are 44 rides in the park, so there is going to be a lot to do a bit later in October, when we intend to go back for some proper entertainment during Linnanmäki light carnival (which also ends the season for the park this year). I expect everything to be n+ times more awesome once it's dark and all the shiny-sparkly lights in the park are on :) Then we will buy wristbands and visit whatever attractions we wish (although I am not sure about many of them, as my stomach started twisting and turning itself around today merely of watching some of this stuff go round-and-round and up-and-down).


After that we biked around a bit. The weather is marvellous - crispy, fresh, sunshiny. Helsinki is very pretty right now with all its parks and water (coastline, bays, ponds). The rest of the day I have spent reading the fat Sunday edition of Helsingin Sanomat - the language practice is much needed.




---

Ja ongi nädalavahetus käes!

Ma ei ole nii hästi välja puhanud ikka vääga pikka aega. Uus voodi on lausa illegaalselt mõnus. Laupäeval magasime 10-11 tundi. Liiga hästi, ilmselgelt, kuna täna läks uni ära kell 7 hommikul (ja on pühapäev!).

Okei, edasi mõnede oluliste juhtumistega.

Mul on nüüd kummikud. Ma arvan, et ma ei ole kummikuid kandnud lapsepõlvest saati, kuid siin muutus investeering vajalikuks, kui ma just ei taha, et kõik mu teised jalanõud talve tulekuks prügikasti lendaksid. Vagabondist leidsime paari stiilseid musti kummikuid, mis sobivad täiuslikult, niiet olen õnnelik.

Kõik mu kodinad on lõpuks lahti pakitud ja ära paigutatud. Hetkel vedeleb meil siin veel mõningaid pappkaste (mis on kassudele mõnusaiks tukastamispaiguks osutunud), selleks, et J. saaks ülejäänud kraami oma eelmisest kodust ka kohale transportida.

Eile lõikasime me Mammu ja Roberti küüsi. See on üldse esimene kord, mil neil küüned said lõigatud, nii et tulemuseks on olnud mõningaid humoorikaid situatsioone ja valearvestusi nende igapäevastes jooksu- ja ronimismarsruutides :p Näiteks, hüpe ronimispuule ning seejärel maha prantsatamine, kuna küüned ei hakka enam nõnda hästi taha, nagu ennemalt, ja nii edasi. Nendega ei hakka kunagi igav.

Täna varasel pärastlõunal suundusime õue, jalgratastega, omamata mingit kindlat sihtkohta, ning sattusime Linnanmäki lõbustusparki. (See asub meie kodu lähedal, nagu suurem osa olulisi kohti siin Helsingis.) Täna ei ostnud me pileteid, vaatasime vaid ringi. Lugesin kodulehelt, et Linnanmäel on 44 sõiduatraktsiooni, nii et seal saab olema põnev pisut hiljem oktoobris, kui läheme sinna Linnanmäe valguskarnevalile (mis on ühtlasi lõbustuspargi selle hooaja lõpuüritus). Ma arvan, et kõik saab olema n+ korda kiftim kui õues on pime ja kõik need plinkivad tuled ja tulukesed pargis põlevad :) Siis me ostame käepaelad ja proovime misiganes atraktsioone (kuigi ma ei ole kindel kui paljusid mina just, kuna täna mu kõht hakkas keerama ja pöörama paljalt vaatepildist, kuidas mõningad masinad seal keerasid, käänasid ja hüppasid üles-alla ja 360 kraadi ümber oma telje).

Hiljem tegime veel nats rattasõitu siin ja seal. Ilm oli suurepärane - karge, värske, päikesepaisteline. Helsingi on praegu väga ilus kõigi oma parkide ja vetega (merejoon, lahed, tiigid). Ülejäänud päeva on minu jaoks sisustanud eriliselt paks Helsingin Sanomate pühapäevane väljaanne - keelepraktikat on väga vaja.

2 comments:

  1. Thanks a lot, Marc. Though my current camera is not what I wish at all, so maybe some day when I will have a decent one, there will be a lot nicer photos.

    ReplyDelete